АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
20 Април 2018 | 16:37 Снимки: В. Николов При посещението си в Мизия държавният глава призова за създаването на национален координационен център за действия при бедствия и кризи България трябва да промени подхода си за реакция при природни бедствия и кризи и се нуждае от национален координационен център, който в реално време да предоставя информация при случаи на опасност за населението. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с Виолин Крушовенски, кмет на община Мизия.
0
3
20 Април 2018 | 16:25 Снимки: В. Николов Румен Радев: Училището се нуждае от подкрепата на институциите, за да води България напред От българското училище зависи дали България ще има достойно място в бъдещето. То се нуждае от подкрепата на институциите и местната власт, за да води България напред. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемонията по отбелязването на 110 години от създаването на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в град Кнежа.
0
3
20 Април 2018 | 16:15 Снимки: В. Николов Държавният глава Румен Радев посети Мизия, където разговаря с кмета Виолин Крушовенски и с хора, пострадали при наводнението през 2014 година
0
8
20 Април 2018 | 16:04 Вицепрезидентът: Взаимната връзка между образованието и бизнеса трябва да се поощрява „Взаимната връзка между образованието и бизнеса трябва да се поощрява.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си за 50-годишния юбилей на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в град Пазарджик.
0
3
20 Април 2018 | 13:43 Снимки: В. Николов Румен Радев посети община Кнежа. Президентът се срещна с кмета Илийчо Лачовски, а по-късно в читалище „Борба“ участва в отбелязването на 110 години от създаването на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в града
0
5
20 Април 2018 | 13:03 Президентът Румен Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за работата на местните власти за развитието на Северозападна България Има нужда от много по-сериозно отношение към икономическото развитие на Северозападна България. Много европейски проекти стартират в този регион и местните общини трябва да получат необходимата подкрепа от страна на централните власти за тяхната реализация. Това заяви държавният глава по време на посещението си в Монтана и срещата си с кмета на града Златко Живков и общинското ръководство. Държавният глава отново подчерта, че трябва да се даден шанс на финансовата децентрализация, с която да бъдат увеличени и възможностите на местните власти да осъществяват проектите с най-голямо значение за региона.
0
4
20 Април 2018 | 11:33 Държавният глава: Европейската идея се окарикатурява от хора, които декламират ценности, без да са наясно с тях Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират за европейски ценности, без да са много наясно какво означават. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в отговор на въпрос за твърденията на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че в предложената от президентската институция позиция на заседанието на КСНС е имало призив за излизане на България от ЕС и НАТО.
0
1
20 Април 2018 | 10:44 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев посети град Монтана. Държавният глава гостува на семейството на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата на българския президент
0
5
19 Април 2018 | 20:46 Опровержение на прессекретариата на държавния глава Във връзка с манипулативните твърдения на председателя на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, че първоначалното предложение на президентската институция за становище на КСНС представлява документ, който "ако го видите, ще се убедите, че само трябваше да излезем пред вас и да кажем, че започват стъпки за излизане от ЕС и НАТО", Прессекретариатът на държавния глава предоставя пълния текст на първоначалното предложение за позиция на КСНС, направено от страна на президентската институция.
1
1
19 Април 2018 | 19:47 Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“ Призовавам институциите да се отнесат отговорно към проблемите на Въоръжените сили и към сигурността на българските граждани. Призовавам за делово и отговорно отношение към нашите съюзници. Виждате, обстановката е такава, че времето за обещания и декларации изтече.
0
1
19 Април 2018 | 15:35 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев свика на „Дондуков“ 2 заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“
0
6
19 Април 2018 | 09:14 Вицепрезидентът към българите в чужбина: Нека заедно да създадем международен институт за български език „Помогнете с цялото влияние, което имате в страните, в които живеете, най-накрая да осъществим една отдавнашна мечта – да създадем международен институт за български език по примера на Френския институт или Институт „Сервантес“. За да може традициите, обичаите, културата ни да получат още по-широко разпространение и да се изучава красивият ни български език навсякъде по света.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при връчването на отличието „Българка на годината – 2017“.
0
3
18 Април 2018 | 17:38 Държавният глава Румен Радев се срещна с архимандрит Исахак Бохосян, архиерей на Арменската епархия в България
0
2
18 Април 2018 | 13:14 Президентът Радев ще бъде патрон на отбелязването на 105-годишнината от основаването на Съюза на българските писатели Президентът Румен Радев прие отправената от Съюза на българските писатели покана да бъде патрон на отбелязването на 105-годишнината на творческата организация. Днес държавният глава се срещна на „Дондуков“ 2 с представители на ръководството на сдружението, създадено през 1913 г. с почетен председател Иван Вазов.
0
2
17 Април 2018 | 17:12 Президентът Румен Радев: Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО, заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Къртис Скапароти. България участва активно в инициативите на НАТО и трябва да положи необходимите усилия за модернизацията на Въоръжените си сили съобразно стандартите на Алианса в името на сигурността на своите граждани, подчерта още държавният глава.
0
5
17 Април 2018 | 16:44 Повече подкрепа и по-лесен достъп до европейските фондове поискаха на среща с вицепрезидента селскостопански производители от село Професор Иширково „Необходима е по-голяма подкрепа от държавата. Намаляват се субсидиите, а се увеличават изискванията. Постоянно се говори, че държавата трябва да стимулира родното земеделско производство, а същевременно не прави всичко нужно за това.“ Това сподели на среща с вицепрезидента Илияна Йотова Велика Славова – дългогодишен председател на Земеделска кооперация „Нива-93“ в село Професор Иширково.
0
3
17 Април 2018 | 16:25 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Хора като проф. Иширков са пример, който трябва да следваме Вицепрезидентът бе гост на тържествата по случай 150-годишнината от рождението на проф. Анастас Иширков – основоположник на географската наука в България, и 75 години, откакто силистренското село носи неговото име.
0
6
1 2 3 »  (188 материала в 12 страници)