НОВИНИ
21 Юни 2018 | 17:07 Президентът Румен Радев в Белград: Историческото помирение на Балканите трябва да се реализира в името на общото европейско бъдеще на нашия регион Историческото помирение, върху което е изградена единна Европа, трябва да намери своето място и на Балканите. Отстояването на европейската перспектива в региона изисква смелост, конструктивност, загърбване на езика на омразата, установяване на трайно добросъседство и зачитане на правата на националните малцинства. Това заяви държавният глава Румен Радев на съвместна пресконференция с президента на Република Сърбия Александър Вучич в Белград.
0
3
20 Юни 2018 | 14:18 Румен Радев удостои с президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий“ българското училище „Христо Ботев“ в Братислава Държавният глава Румен Радев удостои Българското средно образователно училище „Христо Ботев“ в Братислава с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента. По време на официалното си посещение в Словашката република Румен Радев посети учебното заведение, което е едно от най-престижните в Братислава.
0
2
20 Юни 2018 | 09:47 Румен Радев: Сънародниците ни в Словакия дават прекрасен пример как България е отворена към света страна Отношението към българите в Словакия е на изключително високо ниво. Сънародниците ни тук дават прекрасен пример, че страната ни е съвременна държава, отворена към света. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на българската общност в Братислава. Срещата се състоя в първия ден от официалното посещение на държавния глава в Словашката република.
0
5
19 Юни 2018 | 17:57 България и Словакия настояват ЕС да отчете интересите на всяка държава членка при приемането на пакета "Мобилност" Европейският съюз трябва да отчете интересите на всички държави членки при приемането на правилата за командироване на работници в т. нар. Пакет „Мобилност“. Около това мнение се обединиха президентът Румен Радев и премиерът на Словашката република Петер Пелегрини, които се срещнаха днес в рамките на официалното посещение на българския държавен глава в Братислава.
0
2
19 Юни 2018 | 16:26 Президентът Румен Радев в Братислава: Охраната на външните граници на ЕС трябва да е безкомпромисна Още в началото на миграционната криза България имаше много по-трезво поведение от много европейски държави. Охраната на външните граници на ЕС трябва да се засили безкомпромисно. Това заяви президентът Румен Радев в Братислава, на съвместна пресконференция със словашкия си колега Андрей Киска. Българският държавен глава е на официално посещение в Словашката република, където беше посрещнат с тържествена церемония пред Президентския дворец.
0
4
18 Юни 2018 | 12:36 Президентът: Националните парламенти на държавите членки на ЕС имат своя принос за изработването и провеждането на европейските политики Активното участие на националните парламенти на държавите членки е жизненоважно за Европейския съюз. Като най-представителни демократични органи, именно парламентите свързват европейските политики и националните общества. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Националния дворец на културата все участие в заключителната пленарна среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз, в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
0
6
15 Юни 2018 | 11:26 Румен Радев: Малкият и среден бизнес е гръбнакът на икономиката и се нуждае от справедлива и прозрачна политическа среда Малките и средни предприятия се нуждаят от справедлива и прозрачна политическа среда. Те са гръбнакът на икономиката и имат основополагаща функция за възпитаване на ценностите на предприемачеството. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес приветства участниците в срещата на Административния съвет и Общото събрание на Европейската асоциация на занаятите, малките и средните предприятия (UEAPME), която се проведе в София.
0
6
14 Юни 2018 | 15:45 Държавният глава Румен Радев: Позитивните процеси в двустранните отношения между Република България и Република Македония трябва да станат необратими Президентът на Република Македония Георге Иванов е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава
0
6
12 Юни 2018 | 13:48 Президентът Румен Радев: Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които със своите решения излагат на риск живота и здравето на българските военнослужещи Държавният глава изрази своите съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите авиатори
0
2
12 Юни 2018 | 10:54 Вицепрезидентът: Пътят на Брюксел към Западните Балкани минава през България „Пътят на Брюксел към Западните Балкани минава през България, минава през българските общности в региона, те са най-естественият посредник в тези отношения – добре познават ситуацията в тези страни, ценни са експертизата и съветите им.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Международната конференция „Българските общности в Западните Балкани – ключов фактор в процеса на присъединяване на страните към ЕС“, която се проведе в София.
0
4
8 Юни 2018 | 16:19 Президентът Румен Радев във Варшава: България подкрепя усилията на НАТО за изграждане на съвременни отбранителни способности Държавният глава изрази позицията на страната ни за запазване на политиката на „отворени врати“ на Алианса за държавите от Западните Балкани
0
7
7 Юни 2018 | 20:08 Президентът Румен Радев в Трявна: Петко Славейков и неговите съвременници виждаха достойния българин като човек с високо национално съзнание и живи родови традиции Благодарение на традиционните вече за Трявна празници цяла България може да почете стожерите на националния дух, на словото и на естетиката – Пенчо и Петко Славейкови. „Двамата остават сред най-значимите фигури в ерата на нашето духовно пробуждане и културен възход на нашата страна“, подчерта президентът.
0
9
7 Юни 2018 | 18:44 Президентът Румен Радев: За разлика от други, нямам началници „За разлика от други аз нямам началници нито в България, нито в чужбина. Разбира се, имам само един началник и това е българският народ, който ме е избрал и на когото съм се заклел да служа.“ Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в Трявна, помолен да коментира думите на министър-председателя Бойко Борисов, че критикува само управляващите, а не и опозицията и че опозиционният лидер е негов „шеф“.
0
1
7 Юни 2018 | 14:09 Румен Радев обсъди с държавния министър за икономика, енергетика и технологии на Бавария Франц-Йозеф Пширер перспективите за увеличаване на инвестиционното сътрудничество Възможностите за насърчаване на инвестиционното сътрудничество в сфери с висока добавена стойност и на търговския обмен между България и Бавария, обсъдиха на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и Франц-Йозеф Пширер, държавен министър за икономика, енергетика и технологии на Свободната държава Бавария.
0
5
6 Юни 2018 | 17:37 Президентът Радев: ЕС не може да бъде силен на международната сцена, ако дори една от страните в него е слабо звено Европейският съюз няма как да осъществи стратегическата си цел да бъде единен и силен на световната сцена, ако дори една от страните в него е слабо звено. Затова е необходимо да се водим от основополагащите ценности на съюза – единство и солидарност, които намират своето практическо изражение в кохезионната политика на ЕС. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Карл-Хайнц Ламберц - председател на Европейския комитет на регионите.
0
2
6 Юни 2018 | 16:19 Президентът Румен Радев се срещна със студенти от дипломатическия клуб към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” Като основна причина за днешната апатия и отчуждаването на гражданите от политиката и обществения живот, младежите откроиха бедността и голямото социално разделение в България.
0
3
6 Юни 2018 | 10:38 Вицепрезидентът: Възобновяването на проекта АЕЦ „Белене“ ще гарантира енергийната сигурност на България Илияна Йотова участва в откриването на ежегодната международна конференция “Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна сигурност”
0
2
1 2 3 »  (426 материала в 26 страници)